8 rýchlych zlepšovačov nálady vďaka ktorým budete šťastnejší

Autor: Herbalife Nutrition
8 rýchlych zlepšovacov nálady vdaka ktorým budete štastnejší.

Chcete spáliť kalórie, posilniť svaly alebo zlepšiť celkovú kardiovaskulárnu kondíciu? V tom prípade cyklistika môže byť presne ten šport, ktorý hľadáte. Ide o vysokoúčinné cvičenie, ktoré môžete robiť denne cestou do práce, počas víkendu vo voľnom čase alebo v telocvični. Či už uprednostňujete jazdu na rotopede, alebo na bicykli po ceste, iste sa vám bude hodiť niekoľko rád a trikov, ako zvýšiť účinok cvičenia a ľahšie dosiahnuť ciele. 

 

Hlboké brušné dýchanie

Precvičte si uvedomelé dýchanie cez nos, vťahujte vzduch do bruška, nechajte ho roztiahnuť sa a potom ústami vydýchnite. Či už ste v práci alebo trávite náročný deň v pokluse, 5–10 vedomých vdychov môže upokojiť vašu myseľ a zároveň vám poskytnúť zotavovaciu prestávku.

 

Doprajte si prestávku na strečing

Namiesto prestávky na kávu skúste strečing. Jednoduché pohyby počas dňa môžu osviežiť myseľ a uvoľniť svalové napätie. Priamo z pohodlia kancelárskej stoličky môžete robiť jednoduché otáčanie krkom a trochu si ponaťahovať paže, doma alebo kdekoľvek ste!

 

Buďte organizovaní nech ste kdekoľvek

 Zlepšovanie nálady začína zmiernením intenzity stresu. Nájdite si čas pre seba vo svojom programe: nech ste kdekoľvek. Každý deň, počas ktorého venujte pár pokojných minút tomu, aby ste si veci zorganizovali, môže viesť k celkovo lepšej nálade.

 

Vyskúšajte koordinačné cvičenia

 Lepšie zdravie vplýva na vaše telo a mozog. Cvičenie, ktoré súčasne zapojí hornú aj dolnú časť tela, ako napríklad výpady pri stláčaní ramien, vaše cvičenie urýchli a posilní mozog! Pri najbližšom cvičení si vyskúšajte niekoľko pohybov, ktoré sú náročnejšie na koordináciu.

 

Často sa usmievajte

 Vaše telo uvoľňuje v rôznych situáciách endorfiny, napríklad vždy, keď ste veľmi rozrušení! Smiech môže zvýšiť uvoľňovanie endorfínov (Manninen et al. , 2017) [i]. Každý deň určitý čas venujte tomu, že sa budete vedome usmievať na ľudí. Môže to viesť k zlepšeniu nálady a zároveň si precvičíte tvárové svaly! Váš úsmev môže tiež zlepšiť náladu iných ľudí, pretože vám pravdepodobne úsmev opätujú!

 

Choďte na zdravotnú prechádzku

Myslíte si, že dvoj-minútová prechádzka nemôže ovplyvniť vašu náladu alebo vaše zdravie? Zamyslite sa nad tým! Rýchla prechádzka, aj keď je to iba pár minút, nemôže uškodiť. Aj keď máte len pár minút, urobte si čas na svižnú prechádzku. Možno sa vám podariť znížiť stres tým, že urobíte niečo iné (napríklad vyjdite von, ak je to možné). Pokúste sa počas dňa chodiť najmenej 30 minút.

 

Doprajte svojej pokožke tréning

 Kvalitné výrobky pre starostlivosť o pleť môžu pozitívne ovplyvniť váš vzhľad. Keď budete venovať trochu viac času vášmu vzhľadu, môže vám to pomôcť cítiť sa istejšie. Doprajte si doma dvoj-minútovku na exfoliáciu tváre obľúbeným peelingom a masážnym krémom na tvár. Masáž tváre s vašimi obľúbenými výrobkami je tým úplne najjednoduchším cvičením!

 

Vyskúšajte postup intervalového tréningu

 Rýchle intervalové cvičenie môže zvýšiť vašu energetickú hladinu uvoľnením endorfínov do krvného obehu. Vyskúšajte tento jednoduchý postup:

  • Poskoky (30 sekúnd)
  • Drepy (30 sekúnd)
  • Kľuky (30 sekúnd)
  • Brušné cviky (30 sekúnd)