Päť zábavných fitness výziev, ktoré môžete robiť doma

Autor: Herbalife Nutrition
pät zábavných fitness výziev, ktoré môžete robit doma.

Cvičenie doma vás môže rýchlo znudiť: obzvlášť, ak robíte to isté cvičenie každý deň. Rozhodli sme sa prísť

s piatimi fitness výzvami, ktoré prevetrajú váš tréningový režim, otestujú vaše atletické schopnosti a vnesú zábavu do vašej domácej tréningovej rutiny!

Skúste praktikovať jeden alebo viac z nasledujúcich cvikov počas nasledujúcich dvoch týždňov a pozorujte, ako sa vaše telo cíti a vyzerá.

 

Dotknite sa prstov na nohách

Dotknúť sa prstov na nohách je síce jednoduché, ale zároveň účinný spôsob, ako sa schladiť po cvičení. Je to tiež skvelý preťahovací cvik, pokiaľ pracujete z domova a cítite sa trochu stuhnutí. Snažiť sa dotknúť prstov na nohách môže pomôcť ohybnosti vašich kĺbov a svalov, zatiaľ čo aktivujete hamstringy, a môže dokonca pomôcť aj k zmierneniu bolesti bedier!

Počas nasledujúcich dvoch týždňov sa skúste raz alebo dvakrát denne dotknúť prstov na nohách. Pozorujte, ako ďaleko môžete ísť a ako sa vaše telo cíti.

 

Výskoky z ľahu

Výskoky z ľahu môžu vyzerať jednoducho, ale zvládnuť je ich ťažké! Nielenže sú zábavné (a pôsobivé na pohľad), ale posilňujú tiež kľúčové svaly na vašich rukách, nohách a zlepšujú vaše koordinačné schopnosti. Zapojte svojho vnútorného Maradonu a uvidíte, koľko výskokov z ľahu dokážete urobiť každý deň počas nasledujúcich 2 týždňov!

 

Plank (doska)

Planky sú jedným z najúčinnejších spôsobov, ako zlepšiť vašu stabilitu, postoj a flexibilitu. Je jednoduché ich zapojiť do vášho tréningového režimu a je to vynikajúci spôsob, ako posilniť vaše telo. Prečo si počas nasledujúcich dvoch týždňov nedať dennú plankovú výzvu? Začnite s držaním v planku 30 sekúnd a každý deň zvyšujte o 10 sekúnd. 

 

Hula hooping (krúženie s obručou)

Hula hooping sa v poslednom čase stalo fitness trendom a lekcie hula hoopingu sa objavujú v mestách po celom svete. Nie je to iba zábava, ale tiež fantastický kardio tréning, pomocou ktorého môžete spáliť toľko tuku, ako na bežeckom páse alebo posilniť váš chrbát. Hula hooping môže tiež zlepšiť vašu pohyblivosť tým, že posilňuje brušné svaly, šikmé brušné svaly, boky a bedrá. 

Pokiaľ chcete vidieť výsledky, odporúčame toto cvičenie robiť aspoň 10 minút denne.

 

Vytancujte to!

Ďalším zábavným spôsobom, ako zostať aktívni, je tancovanie! Nemusíte sa učiť komplikované tance, ako je salsa alebo rumba, pretože existuje celá škála kratších tanečných krokov, ktoré sa môžete naučiť online a pomocou aplikácií, ako je TikTok. Tak sa ukážte a uvidíte, koľko krokov sa naučíte v nasledujúcich dvoch týždňoch!

 

Týchto našich päť fitness výziev môžete praktikovať sami alebo začať mini turnaj s kamarátmi cez video hovory. Cieľom je trénovať a časom sa zlepšovať, zatiaľ čo posilňujete svoje telo a bavíte sa!